VAN / TUŞBA - Van Ahmet Yesevi Borsa İstanbul Ortaokulu

Van Ahmet Yesevi Borsa İstanbul Ortaokulu

İstasyon Mahallesi Selçuklu Caddesi Döğenli Sokak VAN / MERKEZ
Vizyon
Eğitimin ve bilginin sosyalleştiği, her alanda ilk ve örnek olan, öğrencilerine iyi bir gelecek hazırlayan, diğer kurumlar arasında tercih edilen lider kurum olmak ve bunu sürdürmek.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda öngörülen genel amaçlar ile Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; ögrencilerin kendilerine özgü ihtiyaç ve özelliklerini dikkate alarak onları akademik ve sosyal yönden , ulusal ve uluslararası toplumların değerli bireyleri olmaya hazırlamak ve örnek bir okul olmaktır.
Başarılar
Öğrencilerimizin TEOG sınavı kapsamında devamlı yükselen bir başarı grafiği vardır. 2014-2015 eğitim öğretim yılında %48lerde olan TEOG başarımız, 2016-2017 eğitim öğretim yılında %75lere çıkmış, bu durum okulumuzu ilçedeki ortaokullar arasında ikinciyi sıraya yükseltmiştir. Okulumuz, son dört yıl boyunca sürekli TUBİTAK 4006 bilim fuarı kapsamında projeler sergilemiş olup sosyal ve sportif faaliyetlerde çeşitli başarılara imza atmıştır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle 12. yılında bulunan okulumuzun yaptığı ve yapacağı icraatlarla yakın gelecekte iz bırakacak bir kurum olacağına olan inancımız tamdır.
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Kalorifer ile
ADSL (1 Mbit)
Okulumuz VAN MERKEZde bulunmaktadır.